Grafik Servisi•GrafikForum•PSD indir•Logo indir•Vektör indir

Orjinalini görmek için tıklayınız: Nikon D500 dijital SLR fotoğraf makinesi – EN-EL15 Li-ion01 pil kullanıcılarına
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Tam olarak şarj edilmiş bir Şarj Edilebilir Li-ion Pil EN-EL15'in Nikon D500 dijital SLR fotoğraf makinesinde kullanılması durumunda maksimum çekim sayısının düşük olduğunu (pil ömrünün kısa olduğunu) gösteren sorularla karşılaşıyoruz. D500'ün Pil bilgisiseçeneğinde gösterilen kalan şarj miktarının başka bir fotoğraf makinesindeki pil bilgisi işlevinde gösterilenden çok daha az olduğunu belirten sorular da alıyoruz.

D500 ile sağlanan EN-EL15 piller CIPA standartlarına uygun olarak test edilmiştir ve broşürlerin yanı sıra diğer belgelerde bildirilen maksimum çekim sayısını (pil ömrü) destekler. Bununla birlikte, ayrıca satın alınan ya da başka bir fotoğraf makinesi modeliyle sağlanan bazı EN-EL15 piller D500'de kullanıldığında, bu piller D500 belgelerinde belirtilen maksimum çekim sayısı (pil ömrü) için yeterli olmayabilir.

2013 yılının yaz döneminde, EN-EL15 şarj edilebilir pilimizin kapasitesini değiştirmeden elektrik boşaltma özelliklerini değiştirdik.
Değişiklikten önce üretilen EN-EL15 piller D500 ile kullanıldığında, mümkün olan maksimum çekim sayısı (pil ömrü) daha azdır. Bu sorun D500 dışındaki fotoğraf makinelerinde gerçekleşmez.

Tüm D500 fotoğraf makineleri güncellenmiş pille sağlanmaktadır ve hem güncellenen hem de güncelleme öncesi EN-EL15 piller fotoğraf makinesiyle güvenli bir biçimde kullanılabilir. Ancak, bir D500 satın aldıysanız ve başka bir fotoğraf makinesi modeliyle sağlanan ya da ayrı satın alınan güncelleme öncesi EN-EL15 pilleriniz de varsa   bu pillerin güncel pillerle değiştirilmesi için istekte bulunabilirsiniz. Nikon pilleri ücretsiz olarak değiştirecektir.

* Her dijital fotoğraf makinesinde kullanılan güç miktarı ve kalan şarjı göstermek için kullanılan sistemler farklı olduğundan, belirli bir pil ile mümkün olan maksimum çekim sayısı (pil ömrü) ve bu pil için gösterilen kalan şarj seviyesi fotoğraf makinesi modeline göre küçük farklılıklar gösterebilir.

Uygun pilleri tespit etme
Arkasında "Li-ion01" yazan EN-EL15 şarj edilebilir Li-ion piller değişim için uygundur.
Arkasında "Li-ion20" yazan EN-EL15 piller D500 ile sağlanan güncel pillerle aynı olduğundan, bunların değiştirilmesi gerekmez.

enel15.jpg

Pil değişimi isteğinde bulunma
D500 satın aldıysanız ve değişim için uygun olan EN-EL15 pilleriniz varsa lütfen size en yakın Nikon Servis Merkezi'ne başvurun. Pilinizi veya pillerinizi D500 ile sağlanan güncel pillerle değiştireceğiz.

Pilinizi değiştirmek için uygulamanız gereken adımlar:
1.     Pilinizin yukarıda açıklandığı gibi “Li-ion01” türünde olduğundan emin olun.
2.     Pilinizin şarj kapasitesinin %30'unu aşmadığından emin olun.
3.     Pilinizle birlikte aşağıdaki bilgileri sağlayın.
Yeni pilin sağlanması için gereken ayrıntılar bunlardır.
a. Adınız, adresiniz ve telefon numaranız.
b. D500 satın alma belgeniz (fatura).
4.     Pilinizi paketleyin. Kısa devrenin önlenmesi için pil temas noktaları açıkta olmamalıdır.
5.     Paketinizi en yakın ana [Sadece üyeler linkleri görebilir. Ücretsiz üyelik için tıklayın]'ne gönderin.
Paketiniz alındıktan sonra 2 hafta içerisinde yeni pilinizin size ulaştırılması gerekir.

Pillerle ilgili taşıma kılavuzları vardır. Farklı taşıma şirketleri farklı hizmetler sunduğundan, pilinizi iade etmeden önce kargo şirketinize başvurmanızı öneririz.

Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi için [Sadece üyeler linkleri görebilir. Ücretsiz üyelik için tıklayın]'ne danışın.